https://www.judicialwatch.org/biden-german-shepherd-2/
Dziadzio pedofil oczywiście kocha psy xD
Organizacja Judicial Watch złożyła pozew na podstawie ustawy o wolności informacji (FOIA) przeciwko Secret Service w sprawie odmowy ujawnienia dokumentów dotyczących ataków i pogryzień dokonanych przez psa prezydenta Bidena – niemieckiego owczarka o imieniu Commander. Sprawa toczy się przed Sądem Okręgowym Dystryktu Kolumbii (nr sprawy 1:23-cv-02960).
Zgodnie ze źródłem Judicial Watch, Joe Biden miał fizycznie znęcać się nad swoimi psami – kopiąc je i uderzając. Organizacja twierdzi, że mimo publicznego ujawnienia 10 ataków Commandera, Joe i Jill Biden nie podjęli działań, by zapobiec kolejnym pogryzieniom. Pies został usunięty z Białego Domu dopiero po ostatnim z nich.
Tom Fitton, szef organizacji, stwierdził:
„To niepojęte, że po ujawnieniu 10 ataków na agentów Secret Service Joe i Jill Biden nadal pozwalali temu psu zagrażać personelowi. Powiedzmy to wprost: ten niebezpieczny pies mógł kogoś zabić.”
Dodał też, że Biały Dom tuszuje sprawę, co nazwał „niebezpieczną korupcją”.
Poniżej fragmenty z odtajnionych dokumentów dotyczących tej sprawy (https://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2024/02/JW-v-DHS-Biden-Dog-Prod-2-02824.pdf)
🩸 1. Funkcjonariusze byli gryzieni do krwi — niektórzy trafili do szpitala
🧾 2. Oficjalny wniosek o odszkodowanie potwierdza traumatyczne obrażenia
- Oficer złożył dokument do Departamentu Pracy USA, opisując incydent:
„Pies skoczył na mnie i ugryzł mnie w lewe ramię. Zostały dwa przebicia skóry, rana krwawiła.”
🧠 3. Psychiczny stres i obawa przed psem były powszechne
„Byłem w szoku, że to się wydarzyło. Obawiam się, że pies może się wyrwać bez smyczy i zagrozić mojemu bezpieczeństwu lub innych.”
„Jestem bardziej ostrożny w pobliżu domowych zwierząt po tym zdarzeniu.”
🤐 4. Ukrywanie incydentów i opóźnione raportowanie
- Wiele e-maili sugeruje, że incydenty były ignorowane lub przemilczane, dopóki nie zaczęto zbierać listy pogryzionych funkcjonariuszy dopiero po nacisku FOIA.
🐕 5. Commander pogryzł co najmniej 10 agentów — niektórych więcej niż raz
- Lista zawiera ponad 10 udokumentowanych ataków, w tym:
- Gryzienie w lewe ramię, przedramię, nadgarstek, udo, klatkę piersiową.
- Jeden agent został ugryziony w klatkę piersiową, blisko serca, co skończyło się rozdartą koszulą i dwoma ranami.
🚨 6. Pies wielokrotnie biegał bez smyczy po terenie Białego Domu
- Mimo wcześniejszych pogryzień, Commander był wypuszczany bez smyczy, nawet podczas patroli ochrony w newralgicznych miejscach: Ogród Różany, Patio Gabinetu Owalnego, rezydencja Prezydenta.
🐾 7. Niektórzy agenci unikali psa i traktowali go jako zagrożenie
„Gdyby nie mój instynkt jaskiniowca – napięcie bicepsa i krzyk – pewnie by mnie dorwał. Po okrzyku ‘STOP!’ zatrzymał się i zaczął obwąchiwać krzak (uznał moją dominację jako alfa).”
🔥 8. Pies ugryzł agenta w klatkę piersiową — blisko serca
- Incydent z 11 czerwca 2023 r.:
"Commander skoczył na funkcjonariusza i ugryzł go w lewą pierś. Koszula została rozdarta, pojawiły się dwie rany. Poszkodowanego zaopatrzono medycznie.”
🗣 9. Wewnętrzne komentarze agentów krytykowały rodzinę Bidenów
„Gdyby to nie był ich pies, już dawno byłby uśpiony. Ten pajac powinien nosić kaganiec.”
👞 10. Zarzuty przemocy wobec psów przez Joe Bidena
- Według źródeł Judicial Watch, Joe Biden miał bić i kopać swoje psy. Jeśli się to potwierdzi, mogłoby to kwalifikować się jako znęcanie się nad zwierzętami.
Lista pogryzionych

Prośba o dopisanie ofiar na listę, ale nie przesyłanie maili o atakach (COVER UP)